perjantai 18. marraskuuta 2016

Ranskalainen vahvistus



Meidän, ei niin rikas teflon -paistinpannuperheemme on saanut ranskalaisen vahvistuksen eli tällaisen kuvissa esiintyvän Mineral B Element -sarjaan kuuluvan hiiliteräspannun. Nämä, De Buyerin Ranskassa valmistamat paistinpannut löytää nyt Lenas Shopista ja sieltä siis tietysti itsekin tämän hankin viime lauantaina miehelleni isänpäivälahjaksi. Mieheni on meidän perheen viikonloppu kokki ja siksi paistinpannu ei ole ollenkaan outo hankinta hänelle vaan suorastaan hartaasti toivottu. Olemme olleet jo kauan haku päällä mitä tulee paistinpannuihin ja sitä täydellistä yksilöä ei vain ole tullut vastaan, ei siis ennen tätä ranskalaista komistusta.

Kuten sanottu, olemme jo kauan etsineet kestävää paistinpannua tuloksetta. Itseasiassa me ei olla ikinä omistettu paistinpannua, johon olisimme olleet tyytyväisiä. Upouutena ne ovat tietysti toimineet odotetulla tavalla, mutta jonkin ajan kuluttua joko pohja on alkanut kupruileen tai pinnoite mennyt rikki. Juurikin näistä syistä olemme harkinneet hiiliteräspannun ostamista jo vuoden verran. Hiiliteräspannua ainakin mainostetaan ammattikokin paistinpannuna erinomaisen paisto-ominaisuuden ja lähes ikuisen käyttöiän vuoksi. Eihän tällaista helmeä siis voi olla kokeilematta. Lähes ikuisen paistinpannun kun tästä saisimme, niin keittiörauha olisi taattu kodissamme tai jotain sinne päin.


Tämä Mineral B -sarjaan kuuluva paistinpannu on esikäsitelty täysin luonnollisesti ja kemikaalittomasti mehiläisvahapinnoitteella. Luomu-pinnoite, joka suojaa pannua ruosteelta ja auttaa pannun käyttöönotossa. Itse suoritimme myös rasvanpolton pannulla ennen käyttöönottoa ja todella tyytyväisiä olemme ainakin vielä olleet pannun paisto-ominaisuuteen. Mieheni ei ole vielä itse kokeillut tätä lahjaksi saamaansa pannua, mutta esikoiseni valmisti kanssani isänpäivä lounaan ja sai kunnian vihkiä pannun käyttöön paistamalla siinä vaativat pekonit. Itse olen paistanut pannulla tällä viikolla pinaattilätyistä kinkkusuikaleisiin ja täytyy sanoa, että paistaminen on kyllä ollut hieno kokemus. Toivottavasti tämä pannu nyt täyttäisi kaikki meidän odotukset ja ylittäisikin ne vielä, sillä olisihan se mahtavaa saada tästä ranskalaisesta komistuksesta elinikäinen toveri.



Paistinpannun lisäksi olemme tällä viikolla testailleet paistamisen yhteydessä myös ADD : WISE :n ekologista extra virgin -oliiviöljyä ja olemme me tietysti laittaneet tätä samaista öljyä myös salaatin joukkoon salaattikastikkeen tilalta. Isänpäivä lounaana meillä oli pekonin lisäksi lohta ja salaattia uuniperunoiden täytteenä. Kuvassa näkyvä keltakorkkinen, sitruunan makuinen extra virgin -oliiviöljy sopi tämän lohen ja salaatin lisuukkeeksi ihan täydellisesti. Sitruunalla makeutettu öljy on myöskin ADD : WISE :n öljyvalikoimasta. Paistinpannun lisäksi myös öljyt on hankittu Lenas Shopista. Paistinpannu kera paistoöljyn on mielestäni loistava lahjaidea. Lahja, joka sopii melkeinpä kenelle tahansa.

Tänään testataan jauhelihan ruskistamista tällä hiiliteräspannulla eli odotettavissa on astetta laadukkaampi taco-perjantai. Tacojen jälkeen tänä iltana on luvassa perheen leirikoululaisen järjestämä elokuvailta koulun jumppasalissa. Ajateltiin lähteä sinne auttamaan koko perheen voimin. Meidän perheen pian puolivuotias pikkuneiti taitaakin olla illan nuorin osallistuja. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!