maanantai 27. helmikuuta 2017

Chilliä talvilomaa


Ensimmäinen talvilomapäivä lomalaisilla melkein pulkassa ja rauhallista menoa on meidän torpassa pidellyt. Joululoma starttasi aikoinaan influenssan kourissa, nyt on puolestaan hiihtoloma startannu enemmän ja vähemmän flunssaisena. Ei tämän kertaista flunssaa voi kaikeksi onneksi parin kuukauden takaiseen influenssaan verrata, mutta porukan nuorin on kyllä tälläkin kertaa kuumeinen. Tänään ollaan lähinnä pidelty pirttiä pakkasen paukkuessa nurkissa, mutta eilen uhmattiin hieman nuorimmaisen kuumetta, haukkaamalla happea mökin rauhoittavassa ympäristössä. Jäällä oli kova tuuli, mutta meidän omalla tontilla ei tuulesta ollut tietoakaan ja auringon vilahtaessa välillä pilviverhon takaa tuli meillä terassilaisilla jopa kuumakin. Meillä onkin mökki varsinaisella pesäpaikalla ja voi olla, että kesän helteillä meillä tulee hyvinkin tukalat oltavat. Onneksi on kuitenkin oma ranta ja viilentävä merivesi lähellä.



Loppu viikosta tai tarkemmin sanottuna ensi viikonloppuna olisi tarkoitus yhdessä minun vanhempieni kanssa viettää aikaa näissä maisemissa. Miesväki jatkaa viime keväällä kesken jäänyttä raivausurakkaa ja aukaisee makuhuoneen sekä keittiön ikkunoista avautuvaa maisemaa. Tarkoitus olisi saada hyvä näkyvyys myös pikkulammellemme, josta aurinko kesäaamuisin kauniisti nousee ja jossa lukuisat vesilinnut rakentaa pesiään.


Pakkanen helpottaa onneksi huomiseksi ja toivottavasti myös pikkupotilaan kuumekin, niin päästään taas ulkoileen viime viikkoiseen malliin. Onneksi ei kuitenkaan oltu tällä kertaa etukäteen suunniteltu mitään sen monimutkaisempaa hiihtoloma ohjelmaa, kun ollaan kaikki vähän puolikuntoisia. Saadaanpahan ainakin nauttia ohjelmattomista päivistä ja vaikka hieman jopa tylsistyäkin. Jaksetaan sitten taas ensi viikolla painaa täysillä niin harrastusten kuin koulujuttujenkin parissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää mieltäni!
Tack för din kommentar, det värmer!